joi, 28 iunie 2007

Sportul Studentesc - istoria ultimilor 6 ani







Sezonul 2001-2002

Deşi echipa din Regie promovase triumfal sub conducerea lui Gigi Multescu acesta a renunţat să o antreneze în prima divizie motivând că echipa este lipsită de experienţă şi că fără întăriri nu va rezista în confruntarea cu formaţiile de top. Ioan Andone preia o echipa lipsită de experienţă dar posesoare a unui imens potenţial.

Lotul echipei la inceputul sezonului era următorul: Stanca Stăncioiu, Farmache, Galamaz, Secareanu, Musteaţă, Rusu, Georgescu, Păunescu, Dumitru , Cruceru, Lazăr, Pădureţ, Ciubotariu, Negru, Niţu, Chihaia, Bucur, Mazilu si Dinita.

Sezonul începe bine iar după etapa a 5-a Sportul Studenţesc acumula 9 puncte în clasament şi se afla pe poziţia a 4-a in clasament.

Suporterii din Regie erau încântaţi de evoluţia junelui atacant Ionuţ Mazilu care în meciul cu Petrolul marcase 3 goluri în 10 minute chiar la debutul său în Divizia A şi începuseră să viseze la un loc pe podium înaintea meciului din Groapă cu Dinamo din etapa a VI-a. În acel meci însă Sportul s-a lovit cu capul de pragul de sus al Diviziei A fiind zdrobiţi cu 5-1 de o echipă a câinilor efectiv dezlănţuită iar moralul jucătorilor era serios zdruncinat.

În urmatoarele 8 etape studenţii mai obţin doar un singur punct şi nori negri se adunau deasupra Regiei. În etapa a 14-a însă Sportul producea marea surpriză câştigând cu 3-1 în faţa Stelei, după ce la pauză Steaua conducea cu 1-0 prin golul lui Neaga. Reuşitele lui Bucur, Chihaia şi Mazilu (ultimele două chiar în prelungiri) au readus speranţa şi încrederea în rândul echipei studenţeşti.

Din păcate în ultima etapa a turului Sportul Studenţesc pierdea ruşinos cu 5-1 la Piteşti un meci pe care paradoxal l-a dominat in cea mai mare parte a timpului.

După acest meci conducerea clubului cât şi suporterii erau nedumeriţi, valoare lotului de jucători era pusă în discuţie, se căutau soluţii deoarece sfârşitul turului de campionat găsea Sportul Studenţesc cu doar 13 puncte în clasament şi un apăsător -8 în clasamentul adevărului.

În pauza de iarna Ioan Andone şi Vasile Şiman întăresc echipa cu mai mulţi jucători de perspectivă (Stancu, Bălan, Maxim) alături de juniorul Raţiu (revenit de la Alexandria) şi exoticul Necşulescu (venit din Republica Moldova), astfel încât la startul returului Sportul Studenţesc părea pregătită pentru realizarea imposibilului adică supravieţuirea in prima divizie.

Sportul începea returul cu un meritat 1-1 la Ploieşti cu Petrolul, meci în care se accidentează grav Galamaz (fractură de claviculă) care pierdea astfel restul sezonului.

În etapa a XXI-a Sportul Studenţesc reuşea un meci mare contra viitoarei campioane Dinamo, rezultatul final de 1-0 (gol Gigel Bucur) putând fi catalogat ca eroic datorită circumstanţelor în care a fost obţinut, Dinamo primind cadou un 11-m în prima repriză din partea arbitrului Corpodean, lovitura ratată însă de câinii rosii. La acel moment Dinamo se afla într-o luptă strânsă pentru primul loc cu FC Naţional punctele pierdute în Regie de Dinamo fiind gata-gata să ducă primul titlu de campioană în Cotroceni.

Sportul Studenţesc a arătat însă că nu o interesau jocurile de culise în etapa a XXVII când a reuşit un 1-1 în Cotroceni cu un FC Naţional pentru care victoria însemna cucerirea campionatului în proporţie de 90%. Golul egalizator al lui Bucur din minutul 67 îî asigura Sportului locul în barajul pentru rămânerea în prima divizie iar pe de altă parte îi transforma în adversari veşnici ai celor din Parcul cu Platini care vedeau cum titlul de campioana li se scurgea printre degete datorita jocului bun al Sportului.

Sportul reusea inca un meci mare si in etapa a XXIX cu Steaua in Ghencea obtinand cele 3 puncte prin golurile lui Stancu si Lazăr.
La finalul campionatului Sportul acumula 34 de puncte ocupând primul loc de baraj.

Barajul a fost o formalitate pentru Sportul, in dubla cu Cimentul Fieni obtinând doua victorii fără emoţii dar cu suflet şi voinţă.

Sezonul 2002-2003
Sportul Studentesc a inceput sezonul tot cu antrenorul Ioan Andone la timona si parea ca va avea un sezon linistit. Auspiciile noului campionat erau bune, jucatorii tineri ce debutasera in prima divizie in sezonul anterior erau mai siguri pe ei, mijlocasii "veteranii" Dinita si Paduret erau deja doriti de granzii campionatului iar lotul de jucatori parea echilibrat : Stancioiu, Stanca, Galamaz, Paunescu, Iovita, Farmache, Secareanu, Musteata, Rusu, Negru, Stancu, Maxim, Paduret, Balan, Dinita, Irimia ; Lazar, Cruceru, Bucur, Ciubotariu si Mazilu. In sezonul de toamna se pierd meciurile de acasa cu Rapid, Farul, Brasovul si Steaua iar in deplasare se obtin victorii la Arad si Pitesti si remize la Galati si Piatra Neamt si la sfarsitul turului Sportul Studentesc acumulase 17 puncte in clasament si avea un relativ linistitor -5 in clasamentul adevarului. Problemele financiare continuau sa existe in sanul echipei iar evolutia jucatorilor nu era intotdeauna convingatoare, in presa aparand o serie de articole in care parintii jucatorilor dezvaluiau greutatile financiare ale fotbalistilor din Regie, cauzate de ratele restante catre banci, primele de obiectiv din sezonul anterior nefiind primite la data asteptata. In Cupa Sportul pierduse lamentabil pe Cotroceni, 0-6 cu Dinamo, ramanand sa se axeze doar pe campionat.

Din prima etapa a returului apar semnele rele: in meciul din Regie cu Gloria Bistrita, Sportul a condus din minutul 18 pana in minutul 95 cu 1-0 dar arbitrul Serea a acordat un 11m imaginar pentru oaspeti la ultima faza a meciului iar oaspetii au egalat norocos desi in prima faza portarul Stancioiu respinsese executia bistritenilor.

In etapa a doua a returului degringolada pune stapanire pe jucatorii Sportului care pierd lamentabil in Cotroceni cu FC National, scorul final de 5-1 fiind urmarea unei reprize secunde in care gazdele au marcat de 4 ori in poarta nefericitului Stancioiu. In etapa urmatoare Sportul produce o mare surpriza castigand in Giulesti cu 1-0 prin golul marcat cu calcaiul de Ionut Mazilu. Din pacate dupa acest meci antrenorul Andone pleaca la Dinamo, oferta clubului din Stefan cel Mare fiind se pare irezistibila. Echipa este condusa in continuare de secundul Cezar Zamfir si totul parea ca va fi bine echipa prestand un joc spectaculos si eficace. Mai putin meciul de acasa cu UTA, incheiat 0-0, in care echipa a parut debusolata de tradarea lui Ando. Din pacate semnalul de alarma tras de subrezenia apararii din meciul cu bancarii nu a fost sesizat de nimeni si acest lucru a facut ca Sportul sa piarda nemeritat mai multe partide pe care le-a avut efectiv in mana. Se pierd meciurile cu Ceahlaul 0-1, Farul 0-1, Brasov 2-3, Dinamo 5-6 si Astra 2-3, meciuri in care hazardul a jucat un rol imens. In urma lipsei fondurilor la club o serie de jucatori sunt declarati liberi de contract ca urmare a depunerii de memorii la LPF iar atmosfera in sanul echipei este deseori tensionata. Apoi vine bomba, FRF si LPF dau meci pierdut Sportului cu 3-0 contra Bacaului lui Sechelariu datorita intarzierii platii catre Steaua fratilor Paunescu a datoriei de 125000 usd pentru transferul lui Florin Maxim. Datoria in cauza fusese insa reclamata de alta societate, FC Steaua lui Gigi Becali, insa in ochii sfintilor din fotbalul romanesc acest aspect nu a contat. In ultimele doua etape Sportul pierdea dramatic in Ghencea ultima sansa de mentinere in prima divizie (3-4 dupa ce a condus cu 3-2) si invingea cu 4-2 in ultima etape pe FC Arges intr-un moment in care retrogradarea era deja hotarata. Sportul Studentesc pleca in divizia B pentru un an lasand in urma imaginea unei echipe frumoase dar macinata de lipsa banilor si de indirectele adversarilor, incluzand aici si o serie de interese politice din zona Moldovei.

Sezonul 2003-2004
Ca urmare a retrogradării in pauza de vară se produc inevitabil o serie de migrări de jucători spre prima divizie. Astfel Diniţă, Ciubotariu, Chihaia, Farmache sunt primii jucători ce parăsesc corabia studenţească. În locul lor sunt promovaţi în prima echipa Curelea, Varga, Nicola, Raţiu, Dedu, Stere şi Toma. O parte dintre ei se vor impune rapid in primul 11 profitînd de şansa apărută prin plecarea titularilor de drept.

După meciul câştigat în deplasare cu 2-0 la Urziceni, în etapa a III-a, păraseşte echipa într-un mod neonorant şi capitanul Romeo Pădureţ cu direcţia Steaua Bucureşti. Sportul Studenţesc are însă un start lansat în seria a II-a a Diviziei B reuşind să obtină 5 victorii din tot atîtea etape de campionat disputate dând un semnal clar asupra intenţiilor sale de promovare imediată. Urmează apoi un surprinzător 1-1 in Regie cu FCM Târgovişte, oaspeţii egalând în minutul 93 printr-un gol senzaţional. Urmează 9 meciuri până la pauza de iarnă în care Sportul obţine 7 victorii şi doua egaluri cu un golaveraj incredibil: 26-0. Acelaşi lucru se poate spune despre linia de clasament a echipei la finalul turului: 12 victorii si 3 egaluri din 15 meciuri disputate, 46 goluri marcate şi doar 2 primite. Prin numărul mare de goluri marcate Bucur şi Mazilu începeau să arate a golgeteri, multe echipe fiind interesate încă de atunci de un eventual transfer al lor.

Vacanţa de iarnă a rezervat o surpriză nedorită suporterilor echipei din Regie. Plecarea antrenorului Dan Petrescu în Giuleşti a însemnat şi o nouă hemoragie de jucători, împreună cu el fiind transferaţi şi Negru, Galamaz şi Irimia astfel încît promovarea în Divizia A părea mult mai greu de obţinut.

Aducerea lui Gabi Balint pe banca tehnică a echipei a reprezentat în acel moment soluţia ideală găsită de preşedintele Vasile Şiman astfel încît atmosfera la echipa era de încredere deplină în realizarea promovării.

Returul debutează cu 3 victorii legate ale Sportului care însă se impiedică apoi surprinzător în etapa a XX-a la Turnu Severin contra celor de la Building Vânju Mare, 1-1 într-un meci cu emoţii.

In meciurile urmatoare Sportul surclasează cu 4-0 pe Electromagnetica, cu 5-0 pe Internaţional Piteşti şi cu 7-2 pe Minerul Motru meciuri în care se evidenţiază juniorul Pulhac împrumutat de la Dinamo Bucureşti.

Sportul suferă apoi doua înfrângeri, 0-1 cu Juventus Colentina şi 0-2 cu FCM Târgovişte iar lupta pentru promovarea părea relansată, Pandurii apropiindu-se la numai 4 puncte înaintea meciului direct de la Târgu Jiu.

În confruntarea directă pe terenul oltenilor Sportul reuşea să se impună cu 3-2 prin golurile lui Bucur (2) şi Bălan într-un meci în care gazdele au reuşit să deschidă scorul dar pe care studenţii l-au dominat tactic cu autoritate.

Până la finalul sezonului Sportul mai face un egal palpitant pe stadionul Rocar cu Inter Gaz (reuşind să revină după ce gazdele au condus cu 2-0 până prin minutul 89) şi câştigă clar meciurile cu Rulmentul Alexandria, Cimentul Fieni şi Aro Câmpulung. La finalul ultimei etape studenţii savurează promovarea oferind un adevarat "duş cu şampanie" chiar pe gazonul din Regie pentru antrenorii ce au condus Sportul in acest sezon aproape perfect, Gabi Balint şi Dan Petrescu.

Linia de clasament la finalul sezonului este remarcabila: Sportul Studenţesc a acumulat 74 de puncte prin 23 victorii, 5 egaluri, 2 înfrângeri cu un golaveraj de 92 goluri marcate şi doar 15 primite.
Oamenii de gol ai sezonului au fost Gigel Bucur cu 31 şi Ionuţ Mazilu cu 20 de reuşite, ca o a prefaţare a sezoanelor următoare în care ambii jucători au reuşit evoluţii apreciate dar la nivelul primei divizii.

Sezonul 2004-2005
După promovare Gabi Balint renunţă la banca tehnică a Sportului dar în schimb revine Dan Petrescu care nu rezistase decît 6 etape ca antrenor al Rapidului lui Copos.

Deşi in lot apar mai mulţi jucători noi ca Ciupe, Ferfelea, Rădoi, Turcu, Stângă şi Nae, lipsa unor transferuri spectaculoase îi face pe mulţi specialişti să spună că Sportul este o candidată sigură la retrogradare. Debutul sezonului pare a le da dreptate cobitorilor deoarece Sportul pierde primele două partide: 1-2 cu Alba Iulia şi cu Dinamo.

Revelaţia verii 2004 avea să fie fundaşul dreapta Raul Ciupe (transferat de la Gaz metan Mediaş) care reuşea prin evoluţiile sale excelente să-l trimită pe tuşă pe titularul de până atunci Stelian Stancu.

Sportul Studeţesc intra însă destul de repede în ritmul campionatului astfel încât până la pauza de iarnă reuşea să contabilizeze încă 5 victorii, 4 egaluri şi 4 înfrângeri, acumulând astfel 19 puncte şi un golaveraj 17-18 fiind la finalul turului clasată pe un relativ neutru loc 10, la 4 puncte de retrogradare. Cea mai reuşită evoluţie a echipei în turul campionatului s-a petrecut la Iaşi unde Sportul a câştigat spectaculos cu 3-1 prin golurile marcate de Bucur şi Mazilu, la finalul meciului spectatorii gazdă sfârşind prin a aplauda sincer evoluţia studenţilor bucureşteni.

Evoluţia echipei în retur este însă mult schimbată în bine , atacanţii ratează mai puţin, fundaşii gafează mult mai rar şi echipa începe să urce în clasament uşor uşor. Se obţin în deplasare victori strânse 1-0 la Craiova şi 1-0 la Braşov dar şi zdrobitoare 4-0 la Alba Iulia şi 5-0 la Bistriţa. Echipa nu reuşeşte însă să obtină vreo victorie în lupta cu clasici Steaua, Dinamo şi Rapid astfel încât ocupa la finalul sezonului un loc onorabil dar lipsit de pretenţii. Cele 45 de puncte acumulate erau însă rezultatul celei mai bune linii de clasament a clubului de după 1986: 12 victorii, 9 egaluri, 9 înfrângeri, 37 goluri marcate şi doar 27 primite. Gigel Bucur, cu 21 de goluri marcate în 29 de partide reuşea să cucerească titlul de golgeter la egalitate cu Claudiu Niculescu, eveniment ce nu se mai întîmplase în Regie de pe vremea lui Gică Hagi.

În Cupa României Sportul a fost la un pas de calificarea în semifinale după o dublă manşă în compania lui FC Naţional, câştigând cu 2-0 în Regie dar cedând lamentabil 0-3 în Cotroceni după un meci plin de ratări incredibile.

Ca o statistică interesantă trebuie menţionată constanţa exprimării atacanţilor pe parcursul sezonului cu 19 goluri reuşite în prima repriză şi 18 în repriza secundă dar şi fragilitatea pe final de meci a apărării cu 19 goluri primite în repriza secundă faţă de cele doar 8 în prima repriză.

La finele sezonului Gigel Bucur şi Sorin Rădoi erau transferaţi la Poli Timişoara iar gurile rele proroceau din nou retrogradarea iminentă a Sportului in divizia B.

Sezonul 2005-2006
Cu toate că lotul nu fusese întărit semnificativ pentru noul sezon, în vara lui 2005 atât suporterii cât şi conducerea clubului simţeau că stă în puterile echipei obţinerea unei frumoase performanţe în campionat, bazându-se pe omogenitatea remarcabilă a echipei.

Sezonul debuta cu un rezultat de egalitate pe teren propriu contra celor de la CFR Cluj dupa un meci extrem de disputat care a aratat forta de joc remarcabila a celor doua formatii.

In etapa urmatoare Sportul obtinea in prelungiri un rezultat de egalitate pe litoral, 2-2 cu Farul Constanta, intr-un meci in care arbitrajul a tras evident cu echipa gazda.

In deplasarea urmatoare, la Petrosani cu Jiul, Sportul entuziasma imaginatia suporterilor printr-o evolutie superba castigand cu 3-1 o partida in care a facut efectiv spectacol. In etapa a IV-a Sportul revenea in Regie pentru jocul cu FCM Vaslui reusind sa castige cu 3-0, remarcabila fiind revenirea in teren a lui Costin Lazar dupa o accidentare mai veche. Pentru meciul din etapa a V-a Sportul se deplasa la Pitesti unde termina la egalitate 2-2 cu FC Arges, rezultat viciat de o lovitura de pedeapsa acordata gratuit gazdelor de arbitrul Lucian Dan. In etapa a VI-a studentii inregistreaza prima infrangere stagionala pe teren propriu contra bancarilor, intr-un meci in care Mazilu, Balan si compania au ratat cu seninatate nenumarate ocazii. La Timisoara in etapa a VII-a se afla fata in fata cu Politehnica petrodolarilor si reuseste sa termine la egalitate 0-0 beneficiind de eroarea arbitrului Salomir care in minutul 90 nu a observat hentul clar facut de fundasul Rusu in careul Sportului. In etapa a VIII-a Sportul zdrobeste cu 4-0 un Otelul Galati aflat in criza de forma si rezultate, insa victoria s-a conturat greu in ultimile 30 de minute prin golurile marcate de Lazar, Balan si Mazilu. In etapa a IX-a Sportul se deplasa in orasul lui Brancusi pentru meciul cu Pandurii. In fata a 15000 de olteni fierbinti studentii transau tarziu soarta meciului prin golul marcat de Mazilu in minutul 82.

Dinamo Bucuresti venea in Regie in etapa a X-a impreuna cu 10.000 de fani doritori sa vada gratis un meci al cainilor rosii. Din pacate jucatorii Sportului Studentesc au avut picioarele moi nereusind sa se impuna in fata uneia din candidatele la titlu. Scorul final, 0-2, trimitea Sportul pe locul 9 in clasament, in timp ce posibila victorie ii putea propulsa pe locul 3 astfel incat acuzele de blat aruncate de unii in presa frizau absurdul.

Sportul se ducea la Iasi in etapa a XI-a cu ganduri mari dar din pacate pe teren nu a aratat mare lucru in fata unor gazde ce au castigat pana la urma cu ceva noroc prin golul marcat de plimbaretul Daniel Rednic in minutul 70.

In etapa a XII-a au vizitat Regia moldovenii lui Sechelariu aflati intr-o pozitie extrem de dificila in clasament. Contrar previziunilor la pauza oaspetii se aflau in avantaj si antrenorul Dan Petrescu si-a certat serios elevii la vestiare. Norocul studentilor in repriza a doua s-a numit Tibi Balan care a reusit sa intoarca soarta meciului in minutele 63 si 64 prin doua executii care l-au adus in vederile selectionerului echipei nationale.

Meciul cu Steaua din etapa a XIII-a s-a disputat fara spectatori, frigul patrunzator fiind singurul ce a pus presiune pe cei 22 de jucatori. Desi deschidea scorul in minutul 13 prin Tibi Balan (lovitura de pedeapsa obtinuta de Ferfelea) Sportul termina in genuchi un meci in care Dan Petrescu l-a trimis ca fundas central dupa pauza pe Mazilu, fortat de accidentari. Scorul final de 4-1 a adus in presa zvonul unui posibil blat prin prisma originilor steliste ale antrenorului studentilor.

Spre bucuria suporterilor lor studentii reusesc o victorie eroica in Regie in fata a 11.000 rapidisti prin golul marcat de Mazilu in minutul 82. La sfarsitul meciului, cu mintea tulburata de suparare rapidistii i-au acuzat pe studenti ca nu au jucat la fel de bine contra Stelei si lui Dinamo.

In ultima etapa a turului Sportul pierdea cu 2-0 la Bistrita, cu Gloria lui nea Jean, Dan Petrescu acuzand violent arbitrajul la finalul meciului. La finalul turului Dan Petrescu parasea echipa alegand sa antreneze in Polonia.

La finalul turului Sportul se afla pe locul 9 cu 22 de puncte si golaveraj pozitiv dar inca multa lumea o includea in cercul echipelor cu sanse la retrogradare.

In pauza de iarna echipa studentilor, antrenata de revenitul Gheorghe Multescu, joaca un amicalul cu Tractorul iar arbitrul Dumitru Robert din Brasov ii elimina cu mare scandal pe Lazar si Mazilu. La doua zile dupa anonimul meci amical, FRF, suspect de prompta, ii suspenda in mod incredibil pe cei doi jucatori pentru prima etapa a returului desi nimeni nu putea confirma raportul fantezist al arbitrului. In pauza de iarna fundasul Rusu se transfera la FC National in urma unui conflict cu conducerea clubului.
Returul incepe cu o remiza alba in Gruia cu CFR Cluj iar lipsa lui Lazar si Mazilu esti resimtita puternic de studenti care nu mai au suficienta forta pentru a castiga pe terenul ceferistilor.

In urmatoare meciuri Sportul obtine 4 victorii legate cu Farul, Jiul, Vaslui si Arges si se urca pana pe locul 4 in clasament sufland puternic in ceafa tripletei SDR.

In etapa a XXI-a Sportul pierdea incredibil cu 2-1 in Cotroceni un meci in care a ratat cel putin 8 ocazii imense de gol si parea ca studentii vor pierde entuziasmul.

Urmeaza insa o serie fantastica de 6 victorii ale studentilor cu Timisoara, Otelul, Pandurii, Dinamo, Iasi si Bacau si Sportul ajungea chiar pe primul loc al clasamentului inaintea meciului decisiv pentru titlu contra Stelei din etapa a XXVIII-a.

Memorabile raman meciurile cu Otelul in care studentii au castigat dramatic cu 3-2 dupa ce gazdele conduceau cu 2-1 in minutul 70 si cu Dinamo cand, dupa ce Sportul conducea cu 3-0 la pauza si era egalata la 4-4 in minutul 90, Varga reusea golul victoriei Sportului in minutul 91 intr-o atmosfera absolut stupefianta.

Accidentarea discreta a lui Mazilu (petrecuta la un antrenament) chiar inaintea meciului cu Steaua a torpilat fatalmente intentiile ofensive ale studentilor ce vizau logic castigarea primului titlu din istorie. Totusi, Mazilu intra in primul 11 riscand o accidentare mai grava, dar, datorita intensitatii jocului, dupa doar 15 minute sfarsea prin a fi schimbat. Dupa iesirea lui stelistii au presat puternic descumpanita echipa studenteasca si au reusit sa obtina destul de usor o victorie cu 2-1, egala cu castigarea campionatului de catre ros-albastri.

In meciul cu Rapid din penultima etapa Sportul pierdea cu 3-0 desi in prima repriza a ratat o serie de ocazii importante, doar prestatia exceptionala a portarului Coman facand ca Rapidul sa scape cu fata curata. Arbitrul Alexandru Tudor a fost pentru a n-a oara calaul Sportului prin maniera de arbitraj toleranta cu duritatile extreme ale giulestenilor.

In ultima etapa Sportul castiga in Regie cu 2-1 contra Gloriei Bistrita dar rata la mustata in favoarea lui Dinamo obtinerea locului 3 si calificarea in Cupa UEFA, jucatorii din Regie parasind gazonul cu lacrimi in ochi.

Iata lotul de jucatori ce a realizat aceasta frumoasa performanta : Stancioiu, Popescu, Stancu, Secareanu, Ratiu, Patriche, Cistean, Stanga, Rusu, Toma, Dedu, Mladin, Ciupe, Cruceru, Varga, Lazar, Oae, Varga, Vasile Nicola, Costin Gheorghe, Mazilu, Curelea, Maxim, Ferfelea, Balan si Nae.

Desi ratarea finalului de sezon afectase puternic gruparea din Regie in vara lui 2006 Sportul Studentesc visa frumos, se faceau planuri de castigare a titlului in anul urmator. Fatalitate insa, cu putin timp inainte de startul noului sezon FRF a detonat in Regie o bomba atomica cu clopotei: comisia de licentiere a retras Sportului licenta de club profesionist primite cu putin timp inainte si ii trimitea pe studenti in liga a doua in locul retrogradatei Pandurii. Eforturile presedintelui Vasile Siman de a demonstra nedreptatea savarsita de FRF au fost zadarnice, zbaterile sale semanand cu drama antica a Casandrei din Troia.

Sezonul 2006-2007
Imediat dupa socul trimiterii in liga a doua au plecat de la Sportul 4 jucatori consacrati: Stancioiu, Cruceru, Maxim si Nae. Grigore Sichitiu proaspat numit la conducerea tehnica a echipei a dezertat si el alegand un loc mai cald in conducerea Rapidului. Vesnicul secund Cezar Zamfir a fost numit antrenor principal, acesta incercand sa puna pe picioare o trupa completata doar de temporar revenitul Stanca si de jucatorii foarte tineri din pepiniera proprie: Marinus, Cazan, Mladin, Banuta, Pauna, Farcasanu, Silviu Vlad si Cristi Ionut. Startul sezonului se consemna la Giurgiu cu Dunarea unde Sportul a scapat victoria printre degete in minutul 90 al meciului de la Giurgiu fiind egalata printr-un sut de senzatie al juniorului Rusescu. In meciul cu debutanta Chimia Brazi din Regie Sportul se impunea cu 4-1 parand ca va avea un sezon facil. Intrarea in echipa a lui Mazilu, Lazar si Stancu ii facea pe suporterii studentilor sa creada ca cei trei vor ramane in B pentru a repromova echipa. Dar a fost doar o iluzie.

In etapa a treia la Braila, contra unei echipe cu un picior in liga a treia, Sportul a fost umilita crunt, scorul de 2-0 in favoarea gazdelor fiind limitat doar de cele 4-5 interventii excelente ale portarului Stanca. In echipa situatia era tensionata, unii jucatorii considerand ca nu merita sa-si rupa picioarele in liga secunda atat timp cat exista posibilitatea unui transfer la o echipa de top. Victoria cu 2-1 contra FCM Brasov din etapa a IV a fost ultimul meci in care la Sportul au jucat Lazar, Mazilu si Stancu, ei fiind transferati la Rapid respectiv Steaua. De la Rapid a venit ca schimb la Sportul mijlocasul Postolache, care insa era chinuit de o accidentare tratata superficial.

Sportul si-a amanat apoi meciul din etapa a V-a de la Buzau cu Gloria lui Ion Viorel. A urmat partida cu Petrolul, echipa ce era considerata la acel moment principala concurenta la obtinerea promovarii, Sportul reusind sa castige clar prin golurile lui Ferfelea si Curelea. In meciul urmator la Ghermanesti cu FC Snagov, Sportul repeta evolutia de la Giurgiu si este egalata tot in minutul 90 spre disperarea suporterilor care vedeau cum echipa lor se impiedica de o echipa sateasca. Dar nimeni nu putea banui dezastrul ce urma sa se intample in meciurile cu Gloria Buzau si Prefabricate Modelu programate a se desfasura miercuri 20 septembrie respectiv sambata 23 septembrie 2006. Desi echipa din Buzau se afla in acel moment pe un loc retrogradabil in tribune s-au aflat la ora meciului peste 5000 de spectatori ce sperau intr-o minune, si minunea s-a intamplat astfel ca in minutul 55 Gloria conducea cu un halucinant 6-0, transformand in gol toat ocaziile de poarta avute. Desi pana la final studentii au avut mai multe ocazii de gol scorul consemnat dupa 90 de minute a ramas neschimbat, SET LA ZERO ! Dupa rusinea petrecuta la Buzau studentii disputau in Regie meciul cu echipa din comuna Modelu avand o echipa de start improvizata : Stanca - Ciupe, Patriche, Cazan, Mladin - Gheorghe, Vasile, Ferfelea, Oae - Curelea, Pauna. Pe un teren desfundat de ploaia ce cadea cu dusmanie studentii nu au reusit decat sporadic sa puna in pericol poarta oaspetilor pacatuind prin cararea exasperanta spre lateral a balonului. La primul contraatac ivit, in minutul 41, oaspetii au taxat prompt apararea naiva a Sportului, 1-0, fiind si scorul pauzei. Intrarile dupa pauza ale lui Tirnacop, Marinus si Farcasanu nu au adus vreo schimbare in jocul haotic al studentilor, antrenorul Zamfir privind stupefiat cum elevii sai primeau gol dupa gol cu resemnarea condamnatului la spanzuratoare. Scorul final de 5-0 a reprezentat umilinta suprema pentru o echipa ce cu doar 3 luni in urma era la un pas de castigarea titlului de campioana. Schimbarea antrenorului Zamfir a fost logica in circumstntele respective la echipa revenind in scurt timp Gigi Multescu. Redebutul acestuia s-a petrecut la Tulcea unde Delta a invins Sportul, destul de greu, cu 2-0. Pana la finalul turului Sportul a dat semne de redresare evidente astfel ca din 8 meciuri disputate a castigat 5 si a pierdut unul singur, la Bacau cu FCM. Dupa primele 17 etape Sportul Studentesc, cu 28 de puncte acumulate, se afla la 4 puncte de liderul FC Otopeni si la doar 3 puncte de Forex Brasov aflata pe al doilea loc de promovare. In pauza de iarna Sportul a parut ca se intareste serios prin venirile lui Ciubotariu, Irimia si Ghinga precum si refacerea lui Tibi Balan dupa accidentarea suferita la genuchi in vara lui 2006.

Startul returului a fost bun, Sportul castigand greu, dar meritat, cu 1-0 prin golul marcat din foarfeca de Varga in fata bataioasei echipe din Giurgiu. Din pacate pana la finalul campionatului Sportul nu a reusit sa-si impuna jocul pe terenurile adverse reusind doar meciuri egale in deplasarile cu Chimia Brazi, Petrolul, FCM Brasov, Prefab Modelu si Cetatea Suceava. Sansele de promovare s-au spulberat in momentul in care s-au pierdut puncte importante si in Regie : 2-3 in minutul 95 cu Gloria Buzau, 1-2 FCM Bacau, 1-1 cu ultima clasata CF Braila si 1-1 cu surprinzatoarea Delta din Tulcea, resemnarea punand stapanire pe finalul de sezon pe jucatorii Sportului. Desi acasa s-au obtinut victorii clare contra unor echipe bune, 3-0 cu Dunarea Giurgiu, 4-2 cu Forex Brasov si 2-1 cu CF Otopeni in deplasari insa Sportul nu a suflat pierzand clar 1-3 cu Precizia Sacele, 1-4 cu FC Botosani si 0-3 cu Poiana Campina.

Trebuie mentionat ca dupa infrangerea de la Sacele, aflat intr-un conflict mocnit cu o parte din jucatori, antrenorul Multescu si-a reziliat contractul, de comun acord cu conducerea c lubului. In locul lui conducerea tehnica a fost asigurata de secunzii Daniel Timofte si Yueksel Yuselova.

Nu trebuie uitat insa grotescul unor abitraje petrecute in tara la ultimele 3 meciuri ale Sportului, sinistrele personje care au siluit regulamentul jocului de fotbal fiind numitii centrasi Stanisteanu, Burca si Nicoara. Din repertoriul celor trei au iesit in evidenta eliminarile absolut gratuite ale lui Curelea si Gheorghe precum si modul hazliu de acorda lovituri de pedeapsa gazdelor atunci cand era momentul si oaspetilor din Bucuresti la Pastele Cailor.

Inaintea ultimei etape a fost numit un nou antrenor in persoana lui Eduardo Badescu, care a condus de pe banca echipa in victoria contra celor in Otopeni. Intamplare sau nu, acest meci a fost singurul din retur in care Cristian Ciubotariu a fost jucat ca atacant veritabil el rasplatind increderea antrenorului prin marcarea celor doua goluri. Nu trebuie uitat insa ca tot el a reusit performanta negativa de a incasa 2 cartonase rosii condimentate cu 8 etape de suspendare.

Sportul acumula la finalul sezonul 50 de puncte, terminand pe locul 8, cu 13 victorii, 11 egaluri si 10 infrangeri, golaverajul fiind paradoxal negativ 45-49. Desi echipa a dezamagit in retur cativa dintre jucatorii Sportului cu evolutii bune pot fi totusi mentionati: Ferfelea, Ciupe si Stanga, care au aratat pe teren ca vor si ca pot in majoritatea meciurilor in care au jucat. Ceilalti jucatori au alternat meciurile bune si foarte bune cu unele ce au rarit dramatic parul din capul suporterilor ca efect al ratarilor incredibile "reusite".

Golgheterii echipei au fost Curelea cu 14 goluri si Ferfelea cu 9 reusite. Au reusit sa iasa in evidenta prin unele in prestatatiile lor si juniorii Costin Gheorghe si Lucian Cazan, ambii nascuti in 1989.
Zvonurile finalului de sezon ii dadeau ca si transferati catre Rapid Bucuresti pe Tibi Balan si Dacian Varga. Vara fierbinte a lui 2007 incepea in Regie !

Un comentariu:

MARIELA GONZALEZ spunea...

BINE ATI VENIT LA "MARIELA LOAN" Obiectivul nostru este de a oferi servicii financiare profesionale excelente tuturor.

Ești om de afaceri sau femeie? Vă confruntați cu dificultăți financiare? Aveți nevoie de un împrumut pentru a începe o afacere de mici dimensiuni și afaceri medii? Aveți un scor de credit scăzut și vă este greu să obțineți împrumuturi de capital de la băncile locale și alte instituții financiare? Aveți nevoie de bani pentru a investi în anumite domenii de specializare? Aveți un proiect neterminat la îndemână din cauza finanțării insuficiente? Aceasta este o oportunitate de a obține un împrumut astăzi pentru a vă rezolva toate problemele financiare.

Creditul nostru este 100% garantat pentru securitatea maximă este prioritatea noastră, obiectivul nostru principal este să vă ajutăm să obțineți un serviciu financiar autentic pe care toți meritați, programul nostru este cel mai rapid mod de a obține împrumutul de care aveți nevoie. rata dobânzii scăzută pentru a reduce presiunea asupra cheltuielilor lunare. Obțineți flexibilitatea de a utiliza în orice scop - de la vacanță, educație, până la achiziții unice.

Oferim o varietate de servicii financiare care includ: Împrumuturi personale, Împrumuturi de consolidare a datoriilor, Împrumuturi de afaceri, Împrumuturi de împrumut, Împrumuturi garantate de împrumut, Împrumuturi ipotecare, Împrumuturi de împrumut, Împrumuturi student, Împrumuturi comerciale, Credite automate de credit, Împrumuturi de achiziție, împrumuturi pentru construcții, la rate de dobândă scăzute de 3% acordăm împrumuturi persoanelor fizice, companiilor și agențiilor. Obțineți cele mai bune rezultate pentru familia dvs., casa dvs. de vis și schema noastră generală de împrumut.


Vă rugăm să ne contactați pentru mai multe informații:
(marielagonzalezloan@gmail.com)

Vă rugăm să scrieți înapoi cu informații despre împrumut;

INFORMAȚII DE ÎMPRUMUT

DATE APLICABILE

1) Numele complet:
2) Țara:
3) Adresa:
4) Stare:
5) Sex:
6) Statutul căsătoriei:
7) Locul de muncă:
8) Număr de telefon:
9) Poziția curentă la locul de muncă:
10) Venit lunar:
11) Numărul de credite necesare:
12) Durata împrumutului:
13) Obiectivele împrumutului:
14) Religie:
15) V-ați înregistrat înainte de:
16) Data nașterii:

Dacă sunteți interesat în obținerea unui împrumut, vă rugăm să ne contactați cu cererea dvs. de împrumut.
Vă rugăm să ne contactați pentru mai multe informații:
marielagonzalezloan@gmail.com

Salutari,
Doamna MARIELA GONZALEZ
marielagonzalezloan@gmail.com

Așteptăm cu nerăbdare să vă sunăm cât mai curând posibil.